DVD 124 min. IMDB 6.0
12 jaar en ouder
Sahara
Paramount Pictures (2005)
In Verzameling
#267

Gezien:
Ja
Actie
Verenigde Staten  /  Engels

Jude Akuwidike Imam
Rakie Ayola Mrs. Nwokolo
Robert Cavanah Captain Tombs
Penelope Cruz Eva Rojas
Clint Dyer Oshodi
Paulin Fodouop Modibo
Lennie James Zateb Kazim
William H. Macy Admiral Sandecker
Matthew McConaughey Dirk Pitt
Steve Zahn Al Giordino

Regisseur Breck Eisner
Producent Stephanie Austin; Howard Baldwin
Schrijver Thomas Dean Donnelly; James V. Hart

Dirk Pitt (Matthew McConaughey) is een avonturier en evenals zijn vriend voor het leven Al Giordino (Steve Zahn). Beide zijn voormalig mariniers en werken nu op het onderzoeksschip NUMA (wat betekent National Underwater Marine Agency). NUMA staat onder leiding van admiraal Sandecker (William H. Macy). Dirk is voor NUMA duiker en haalt menig verloren schat naar boven. Dirk droomt ervan ooit zelf een oud schip genaamd The Texas te vinden. Een gepantserd schip dat ongeveer 150 geleden mysterieus verdween.
Eva Rojas (Penelope Cruz) is arts en werkzaam voor de WHO (World Health Organisation). Als Pitt voor de kust van Nigeria duikt, ziet hij hoe Eva op het strand lastig wordt gevallen door enkele mannen. Hij redt haar en neemt haar mee aan boord van de NUMA. Daar vertelt Eva dat zij vermoedens heeft dat nabij de plaats Mali de bron is van een mysterieuze ziekte die duizenden levens kan eisen. Toevallig moet Pitt naar Mali om daar informatie te krijgen over het schip dat hij zoekt en dat de bijnaam 'het Schip van de Dood' heeft.
Als Pitt vervolgens Eva en haar partner heeft afgezet in Mali en zijn zoektocht op de rivier de Niger vervolgt, probeert een patrouille soldaten hen te stoppen. Het blijkt dat de soldaten op zoek zijn naar de dokter. Pitt wordt wantrouwend en reist de dokter achterna. Net op tijd kan hij haar nog redden uit handen van de mannen van een brute Afrikaanse dictator. Pitt, Giordino en Rojas staan voor een aartsmoeilijke taak om de wereld te redden van een dreigende epidemie, daarbij achtervolgt door de manschappen van de wrede dictator. Tegelijkertijd hoopt Pitt nog steeds zijn mysterieuze schip in de woestijn van Afrika te vinden.

Editie gegevens
Streepjescode 5050582369502
Regio Regio 2
Release Datum 30-8-2005
Scherm Verhouding 1.85:1
Breedbeeld (16:9, Anamorphic)
Ondertitels Nederlands
Geluidssporen Dolby Digital 5.1 [Engels]
DTS 5.1 [Engels]
Lagen Enkelzijdig, Enkellaags
Aantal Disks/Banden 2

Materiaal
Disc 1: "Het Maken Van..." Documentaire
Commentaar van Regisseur
Film Trailers
Verwijderde Scenes
Persoonlijke Gegevens