DVD 170 min. IMDB 7.6
12 jaar en ouder
The Aviator
Dutch Filmworks (2004)
In Verzameling
#224

Gezien:
Ja
Actie
Nederland  /  English

Alan Alda Senator Ralph Owen Brewster
Alec Baldwin Juan Trippe
Kate Beckinsale Ava Gardner
Cate Blanchett Katharine Hepburn
Leonardo DiCaprio Howard Hughes
Ian Holm Professor Fitz
Danny Huston Jack Frye
Jude Law Errol Flynn
John C. Reilly Noah Dietrich
Gwen Stefani Jean Harlow

Regisseur Martin Scorsese
Producent Chris Brigham; Sandy Climan
Schrijver John Logan

Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) is een miljonair met passie. Dankij het geld dat zijn vader met olieboorkoppen verdiende, kan Hughes zich volledig uitleven in zijn passie voor het vliegen en zijn passie voor de film. Bij het maken van zijn oorlogsprent “Hell’s Angels” ondervindt Howard veel tegenslagen. Tegenslagen als niet genoeg camera’s om de actiescènes vast te leggen en geen wolken om de grote snelheid van de vliegtuigen mee zichtbaar te maken. Als de film dan uiteindelijk af lijkt te zijn, is geluid bij de film de nieuwste noviteit. En Howard Hughes wil het beste, dus wordt de film uitgesteld en alsnog voorzien van geluid. Maar na vier jaar productie brengt Hughes als onafhankelijk producent met groot succes de tot dan toe duurste filmproductie ooit in de bioscoop.
Tijdens de filmproductie ontmoet Howard de filmster Katherine Hepburn (Cate Blanchett) met wie hij een relatie krijgt. Maar Hughes’ grootste passie is het vliegen.
Met deze passie realiseert hij een fraai glanzend glad vliegtuig waarmee hij snelheidsrecords verbreekt. Krijgt hij opdracht een spionagevliegtuig te bouwen en wil hij het grootste vrachtvliegtuig ooit bouwen. En Hughes start een eigen luchtvaartmaatschappij: Trans World Airlines (TWA). Maar daarin vindt hij een geduchte tegenstander in de persoon van Juan Trippe (Alec Baldwin) van vliegmaatschappij Pan-Am. Trippe wil in Amerika monopolie op het vliegverkeer hebben en vindt in senator Brewster (Alan Alda) een medestander in zijn strijd tegen Hughes. Daarbij laten zij geen middel onbenut om Hughes in diskrediet te brengen. Mede door zijn steeds erger wordende smetvrees en paranoia dreigt Hughes alles te verliezen waar hij altijd al van gedroomd had.

Editie gegevens
Streepjescode 8715664025956
Regio Alle Regio's
Scherm Verhouding 2.35:1
Ondertitels Nederlands
Geluidssporen Dolby Digital 5.1 [Engels]
DTS 5.1 [Engels]
Lagen Enkelzijdig, Enkellaags
Aantal Disks/Banden 1

Materiaal
"Het Maken Van..." Documentaire
Film Trailers
Foto Galerij
Interviews met Acteurs
Persoonlijke Gegevens
Koppelingen IMDB