DVD 88 min. IMDB 6.3
Suitable for 15 years and over
Vet hard
A-Films (2005)
In Verzameling
#216

Gezien:
Ja
Actie
Nederland  /  Nederlands

Bert André Dr. Van Isacker
Johnny de Mol Peter
Cees Geel Lars Meuleman
Cas Jansen Martin
Ton Kas Milo
Kurt Rogiers Koen Mast
Jaak Van Assche Johan Mast
Peter Van den Begin Vuk
Bracha van Doesburgh Katja Wielaard
Jack Wouterse Bennie

Regisseur Tim Oliehoek
Producent Jeroen Beker; Teun Hilte
Schrijver Anders Thomas Jensen; Wijo Koek

Bennie (Jack Wouterse) is een stevige, niet al te slimme snackbarhouder annex crimineel. Onenigheden lost de lichtgeraakte George Baker-fan op met een kopstoot. Het inbrekersvak heeft hij geleerd van zijn geliefde pleegvader Mast. Als een gezamenlijke juwelenroof met beroepscrimineel Milo (Ton Kas) door een blunder van Bennie mislukt, verdwijnt hij achter de tralies.
Ruim vijf jaar later komt Bennie weer vrij. Milo maakt hem direct duidelijk dat er nog een schuld openstaat. Als waakhond splitst hij hem zijn neef Vuk, een onhandige elektricien, in de maag. Thuis ontdekt Bennie dat zijn personeel, het duo Peter (Johnny de Mol) en Martin (Cas Jansen), zijn snackbar heeft gepromoveerd tot quiche-restaurant. Bovendien hoort hij dat Mast op sterven ligt. Zijn lever heeft het begeven. In het ziekenhuis vertelt Mast dat hij een biologische zoon heeft, Koen (Kurt Rogiers), die hij voor zijn dood graag een keer zou ontmoeten. Koen zit echter gevangen in Luik, volgens Mast voor niet betaalde parkeerbonnen. Omdat de lever van een familielid Mast kan redden, reist Bennie met Peter en Martin naar België. Op spectaculaire wijze weten ze Koen te bevrijden uit de gevangenis. Koen blijkt echter geen notoire verkeersovertreder, maar een verknipte lustmoordenaar. Dat lijkt Mast niet te deren. Jaloers ziet Bennie hoe hij zijn pleegvader zijn echte zoon in zijn armen sluit. Koen als leverdonor is geen optie.
Van een dubieuze arts horen Bennie en Koen dat voor drie ton illegaal levers te koop zijn. Impulsief besluit Koen daarom een bank te beroven. Die mislukt bijna door Katja (Bracha van Doesburgh), een mooie, wispelturige blondine die zelfmoord wil plegen omdat haar vriendje, bokskampioen Lars, haar heeft bedrogen. Na een spectaculaire achtervolging weten ze toch nog aan de politie te ontkomen, maar de overval levert hen slechts een ton op. Koen heeft echter van Katja gehoord dat Lars zijn volgende gevecht heeft verkocht. Koen en Bennie zetten daarom al hun geld in, maar de tegenstander van Lars vliegt al bij de eerste klap over de touwen.
Bennie is moe van alle mislukte pogingen om geld te verzamelen voor de levertransplantatie van Mast. Daarom gaat hij akkoord met een lucratieve klus voor Milo. Het plan is om op het vliegveld een geldtransport te overvallen. Vol vertrouwen gaat Bennie met Peter, Martin, Vuk en het nieuwe liefdespaar Koen en Katja op pad. De problemen lijken bijna opgelost. Wat kan er nog misgaan?

Editie gegevens
Distributeur A-Films
Streepjescode 8716777053232
Regio Alle Regio's
Release Datum 25-8-2005
Scherm Verhouding 2.35:1
Ondertitels Engels; Frans
Geluidssporen Dolby Digital 5.1 [Nederlands]
DTS [Nederlands]
Lagen Enkelzijdig, Enkellaags
Aantal Disks/Banden 1

Materiaal
"Het Maken Van..." Documentaire
Bloopers
Commentaar van Regisseur
Film Trailers
Persoonlijke Gegevens
Koppelingen IMDB
Amazon UK