DVD IMDB 4.1
6 jaar en ouder
Floris
Universal Studios (2004)
In Verzameling
#202

Gezien:
Ja
Jeugd
Netherlands  /  Dutch

Kees Boot Sergeant jr.
Michiel Huisman Floris
Tom Jansen Grote Pier
Victor Löw Floris sr.
Henk Poort Sergeant sr.
Bastiaan Ragas Blanchefleur / Marilyn Monroe
Daan Schuurmans Van Rossum jr.
Linda van Dyck Hertogin van Gelre
Bob van Tol Van Rossum sr.
Loes Wouterson Jacoba

Regisseur Jean van de Velde
Producent Sabine Brian; Alain De Levita
Schrijver Gerard Soeteman

Floris van Rozemond jr. (Michiel Huisman) speelt als acteur bij een toneelgezelschap. Dit natuurlijk tot grote ergernis van zijn vader, Floris van Rozemond sr. (Victor Löwe). Hoe anders was het vroeger, toen grootvader Floris (Rutger Hauer in een korte nostalgische terugblik) samen met zijn vriend Sindala (Jos Bergman, zelfde nostalgische terugblik) de held van Bourgondië was. Nee, volgens vader Floris gooit zijn zoon de naam Van Rozemond te grabbel.
Floris sr. wordt gevraagd een bijzonder relikwie, een nagel van het kruis van Jezus, naar de jonge hertog van Bourgondië (Yannick van de Velde) te brengen. Volgens overlevering zou degene die dit relikwie bezit niet gewond kunnen raken. Uiteraard heeft de gemene hertogin Van Gelre (Linda van Dyck) ook haar zinnen gezet op dit relikwie. Zij stuurt haar manschappen onder leiding van Van Rossum jr. (Daan Schuurmans), samen met Sergeant jr. (Kees Boot) en Grote Pier (Tom Jansen) achter Floris sr. aan. Maar die weet handig het relikwie tijdig te verstoppen.
Dit weerhoudt natuurlijk de hertogin Van Gelre niet haar plannen door te zetten en Floris jr. als ruilmiddel voor het relikwie gevangen te nemen. In de kerkers van het kasteel van de hertogin ontmoet Floris jr. de mysterieuze medegevangene Pi (Birgit Schuurman), die samen met Floris jr. weet te ontsnappen. Nu heeft Floris jr. de kans om zijn vader te laten zien dat hij ook de ridderlijke vechtlust van een Van Rozemond heeft en gaat samen met Pi ervoor zorgen dat het relikwie niet in de verkeerde handen valt. Ze moeten het opnemen tegen de hertogin en haar kornuiten, Van Rossum jr., Sergeant jr. en Kleine Pier (Camilla Siegertsz).

Editie gegevens
Streepjescode 5050582312577
Regio Alle Regio's
Scherm Verhouding 1.85:1
Ondertitels Engels
Geluidssporen Dolby Digital 5.1 [Nederlands]
DTS [Nederlands]
Stereo [Nederlands]
Lagen Enkelzijdig, Enkellaags
Aantal Disks/Banden 1

Materiaal
"Het Maken Van..." Documentaire
Bloopers
Storyboard Galerij
Verwijderde Scenes
Persoonlijke Gegevens
Koppelingen IMDB