DVD 170 min. IMDB 9.0
Alle leeftijden
Roger Waters: In The Flesh Live
Sony Music (2000)
In Verzameling
#46

Gezien:
Ja
Muziek
Nederland  /  Engels

P.P. Arnold Herself
Doyle Bramhall II Himself
Graham Broad Himself
Jon Carin Himself
Andy Fairweather-Low Himself
Katie Kissoon Herself
Susannah Melvoin Herself
Norbert Stachel Himself
Roger Waters Himself
Snowy White Himself

Regisseur Ernie Fritz
Producent Lee Rolantz; Tom Case

Midden jaren ’60 was Roger Waters één van de grondleggers van de legendarische Engelse psychedelische rock band Pink Floyd. De muziek die deze groep ten gehore bracht en nog steeds brengt kan als tijdloos beschouwt worden. Wegens onderlinge conflicten met de andere bandleden besloot Waters de groep te verlaten en voor zichzelf te beginnen. Feitelijk begon zijn solocarrière reeds in 1984 met het album The Pros And Cons Of Hitch Hiking dat in 1987 werd opgevolgd door het eveneens succesvolle Radio K.A.O.S. In 1992 kwam de begenadigde basgitarist weer in de “picture” door het geweldige album “Amused To Death”. In de loop van zijn (solo) loopbaan heeft Waters met diverse topmuzikanten van naam samengewerkt waaronder Jeff Beck, Eric Clapton, Snowy White, Andy Fairweather Low, Graham Broad en Jon Carin. In het jaar 2000 besloot Waters een CD te maken van de Amerikaanse “In The Flesh” tour. Op deze CD zijn muziekstukken van Waters’ solowerk en de bekendste werken uit zijn Pink Floyd periode te beluisteren. Naast de geluidsopnames die van de Amerikaanse tour werden gemaakt werden tevens videobeelden van de concerten opgenomen om deze in een later stadium te gebruiken voor een DVD productie. De beelden die op deze DVD zijn vastgelegd zijn opgenomen tijdens het concert dat op 27 juni 2000 in Portland plaatsvond. Het concert geeft een goede indruk van de muziek van Waters door de jaren heen. We zien en horen bekende nummers van o.a. de Pink Floyd albums Ummagumma, Wish You Were Here, Dark Side Of The Moon, Animals en The Wall ten uitvoer gebracht worden. De laatste nummers die ten gehore gebracht worden komen van het album Amused To Death. Het concert wordt besloten met het nieuwe nummer Each Small Candle wat feitelijk de enige nieuwe aanwinst op zowel de CD als de DVD is. De volgende nummers zijn op de DVD terug te vinden.

1. In The Flesh
2. The Happiest Days Of Our Lives
3. Another Brick In The Wall – Part 2
4. Mother
5. Get Your Filthy Hands Off My Desert
6. Southampton Dock
7. Pigs On The Wing (Part 1)
8. Dogs
9. Welcome To The Machine
10. Wish You Were Here
11. Shine On You Crazy Diamond Parts 1-8
12. Set The Controls For The Heart Of The Sun
13. Breathe (In The Air)
14. Time
15. Money
16. The Pros And Cons Of Hitch Hiking - Part 11 (aka 5:06 A.M. Every Stranger’s Eyes)
17. Perfect Sense - Parts 1 and 2
18. The Bravery Of Being Out Of Range
19. It’s A Miracle
20. Amused To Death
21. Brain Damage
22. Eclipse
23. Comfortably Numb
24. Each Small Candle

Editie gegevens
Distributeur Sony Bmg
Streepjescode 5099705418598
Regio Alle Regio's
Release Datum 18-3-2002
Scherm Verhouding 1.85:1
Ondertitels Engels
Geluidssporen Dolby Digital 5.1 [Engels]
PCM [Engels]
Lagen Enkelzijdig, Dubbellaags
Aantal Disks/Banden 1

Materiaal
"Het Maken Van..." Documentaire
Biografieën
Foto Galerij
Persoonlijke Gegevens
Koppelingen IMDB
Trailer Roger Waters - Comfortably Numb LIVE
Trailer Roger Waters - Mother (live)

Opslag Eenheid
Disc 1 DVD: 

Opmerkingen
Het beeld van het concert is anamorf vastgelegd in de aspect ratio 1.78:1. De presentatie van de kleuren zijn helder en kleurrijk waarbij de kleuren blauw en rood, die afkomstig ziijn van de podiumbelichting, nadrukkelijk maar niet overheersend aanwezig zijn. De beeldscherpte is gedurende het concert uitstekend. Zwartniveau en contrast zijn pico bello in orde. Schaduwdetails worden voortreffelijk weergegeven. Edge-enhancement is volledig afwezig. In het eerste stukje inleidende film zien we wat grain maar gedurende het concert is daar niets meer van waar te nemen. De opgenomen beelden van de muzikanten worden afgewisseld met close-ups en beelden van het publiek. De sfeervolle montage is naadloos en ook de overgangen van chapter naar chapter vindt zonder horten of stoten plaats. Digitale compressiefouten zijn in het geheel niet aanwezig. De Engelse ondertiteling van de songteksten kan optioneel ingeschakeld worden waardoor je foutloos mee kunt galmen. De ondertiteling is netjes onder in het beeld geplaatst.

Roger Waters is een perfectionist bij uitstek. Dat blijkt maar weer eens uit hoe het geluid op deze DVD is vastgelegd. Op deze DVD zijn twee audiotracks te selecteren. Dit zijn resp. een volwaardige Linear PCM 2.0 track (1920Kbps) met 20 bit resolutie en een Dolby Digital 5.1 (448Kbps) mix. Beide tracks klinken uitmuntend en zijn van referentiekwaliteit. Het medium DVD geeft Waters nu eindelijk de mogelijkheid om het geluid zoals dat tijdens een concert aan het publiek wordt voorgeschoteld ook in de huiskamer weer te geven. In tegenstelling tot de regio 1 uitvoering van deze concertregistratie kunnen we op deze DVD gelukkig genieten van een perfecte Dolby Digital 5.1 mix. Het centerkanaal wordt slechts sporadisch gebruikt om een enkel effect weer te geven waardoor het quadrafonische geluid, dat zo kenmerkend is voor zijn concerten, nauwelijks wordt beïnvloed. De nadruk ligt op de twee hoofdluidsprekers die het volledige aangeboden frequentiespectrum van laag tot hoog moeten weergeven. Het diepste laag is gereserveerd voor de subwoofer die regelmatig wordt aangestuurd waardoor het geluidsbeeld nog bombastischer ten gehore wordt gebracht. Maar ook zonder subwoofer blijft er voldoende laag over om van de muziek te genieten. De wijze waarop de vier afzonderlijke kanalen worden aangestuurd staat borg voor een geluidsbeeld waarin veel richting is aangebracht. Het nummer Dogs van het album Animals klinkt als nooit tevoren en het nummer Amused To Death klinkt in één woord fantastisch. Roger Waters geeft met deze muziek-DVD een nieuwe dimensie aan surround geluid. Dit is zoals surround bij een live-concert moet klinken!